Vår Stad: Stadsvandringar i ett annat Stockholm.

Unika stadsvandringar med guider som lever, eller har nyligen levt i hemlöshet. Du får garanterat nya perspektiv och kunskaper om vår vackra stad!

Boka en vandring med oss. Just nu kan du gå med Jenny på Kungsholmen, Hasse på Stockholms central, Victor i Gamla stan, Bob i Koleraparken eller med Håkan i Djursholm. Våra guider har upplevt stadens tuffa villkor in på skinnet. De visar dig en annan stad än turistbyråernas Stockholm.

För att boka och få information om aktuella vandringar, skriv ett mail till hej@streetbusiness.se så hör vi av oss.

Jenny: Mitt Kungsholmen

När Jenny kom till Stockholm hamnade hon i hemlöshet på Kungsholmen. Följ med Jenny när hon berättar om sitt Kungsholmen. Genom århundradena är det många som vandrat in till Stockholm från landsbygden, utan att ha någon bostad.

Start: Kungsholms kyrka, t-bana Rådhuset, ca 1 timme, längd 5 km

Hasse: Stockholms centralstation

För många hemlösa utgör Stockhoms central ett slags nav. Härifrån avgår de nattliga bussar och pendeltåg. Hit kommer frivilligorganisationerna med soppa och smörgåsar. Här finns vännerna. Hasse berättar om en helt annan centralstation än SJs. Ändå samma station.

Start: Centralens huvudentré, Vasagatan. t-bana T-centralen

Vandring i Djursholm med Håkan

Håkan tar dig med på en vandring bland fåglar och miljardärer i Djursholm. Var bor egentligen Sveriges rikaste människor? Och hur uppstod villaområdet Djursholm?

Start: Djursholms torg. Ta Roslagsbanan från Östra station (t-bana Tekniska Högskolan).

Kolerakyrkogården med Bob

Hör historien om Stockholms galgbacke och avrättningsplats som även använts som en sista viloplats för offren för de olika pandemier som drabbat staden genom århundradena.

Start: Kolerakyrkogården, t-bana Gullmarsplan

Gamla stan: Stockholms stenade regenter

Viktor tar oss med på en historisk vandring längs den svenska regent­längden. Han presenterar oss för kungarna som står staty i och runt Gamla stan. Våra stenade regenter – en lärorik och inspirerande resa från Vasa till Bernadotte!

Start: Gustav Adolfs torg, vid Operan, t-bana Kungsträdgården